Интересно в околността

Хотелът предлага възможност за туризъм и екскурзии до близки и интересни туристически обекти:

- Побитите Камъни

Каменната гора е уникален природен феномен по-известен като "Побитите камъни", име напълно отговарящо на действителността. Това е завладяващ ансамбъл от каменни колони високи до 10 m, кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси, различни по форма и големина скални блокове и множество каменни късове разпилени по целия комплекс. 

 

 

От векове Природата извайва каменните структури на "Побитите камъни" за да ги превърне във впечатляващи скулптури - хора, животни, чудовища, митични същества … "Каменните стражи", "Камилата", "Трона", "Каменната гора" са имената само на част от тези природни пластики.

 

 

                         Други впечатляващи забележителности в околността са: 

Аладжа манастир - средновековен скален манастир от 14 век, който с намиращите се в непосредствена близост Катакомби образува исторически комплекс. В най-силните си години е бил голям църковен и книжовен център. От последния етаж на манастира се разкрива прекрасна гледка към Черно море. През 1957 г. е обявен за Национален паметник на културата.

Базилика и късноантична крепост от 4-7 век - в северна посока от Аладжа манастир, открити от братя Шкорпил.

- Останки от антична крепост от 4-7 век - в местността Калето

КК „Златни пясъци”,

-КК „Св. Св. Константин и Елена”-на територията на комплекса се намира и параклисът "Свети Свети Константин и Елена", който някога е принадлежал на манастир, изграден в чест на император Константин и неговата майка императрица Елена.

- Кранево

- Албена 

- Балчик с  известната Ботаническа градина и Двореца

 - нос Калиакра - Нос Калиакра е разположен на 60 км. североизточно от гр. Варна. Брегът е стръмен с отвесни скали, които се спускат 70 м. надолу към морето. Името на местността означава “красив нос”. 

С нос Калиакра се свързват много легенди. Най-известната от тях разказва за 40 български девойки, които завързват косите си една за друга и се хвърлят в морето, за да не попаднат в ръцете на османските поробители. 

Днес нос Калиакра е красив природен резерват, където гнездят корморани, тюлени и делфини плуват в морето и много др.

- Дълбока - Екзотичен ресторант за морски дарове и неговата мидена ферма веднага след  гр.Каварна на самия морски бряг и много др.